Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • USD
  • RON
Език
Меню
Профил
Език

FACEBOOK

 

Instagram

Вижте всички статии

Вътрешна част на обувките или така наречения „Хастар“

Вътрешна част на обувките или така наречения „Хастар“

Вътрешна част на обувките или така наречения „Хастар“

Това което носим и колко е важно...

 

От каква важност и какво е значението на вътрешната част на обувките

Поради прекия контакт на стъпалото с вътрешната подплата на обувките, качествата на подплатата и неините свойства са от изключителна важност. Хастарът обгръща стъпалото от всяка страна и работата му е да поддържа крака сух и с подходяща температура, като в същото време да изпълнява функция за регулиране на влажността вътре в обувката. Една такава неподходяща или некачествена подплата за обувки може да доведе до бързо повишено изпотяване на крака, което води до неприятни миризми, особенно ако обувката е некачествено изработена с синтетичен материал. Настина един неподходящо изработен хастар за обувки може да доведе до излишен натиск и нараняване на стъпалата, което може да се влоши до степен, до която да причини определени неприятни заболявания на стъпалата. Все пак краката са част от тялото и трябва да се пазят. Пожелаваме ви никога да не изпитвате такива неудобства.

КЛАСИЧЕСКА ВЪТРЕШНА ПОДПЛАТА – Хастар от естествена кожа

Най-добрата подплата за обувки е ... и винаги ще бъде хастарът от естествената кожа. Обувките с високо качество на кожата, както обувките на Пещера Стил, вътрешната част на обувките са основно от естествена телешка кожа. Освен това самата стелка (Тоест материалът, върху който реално стъпвате, също е предимно от кожа). При масовото производство в сегмента на среден клас обувки, материала от свинска кожа е често предпочитан, поради по ниските разходи, вместо изработката от телешка кожа. Така крайната цена на обувките е по-ниска, независимо от визуалната прилика между моделите на обувки. Това не се отнася по никакъв начин за обувки Пещера Стил. Пещера Стил използват само телешка кожа във всеки чифт от техните обувки, дори стелката (която доста хора не си дават сметка от какво значение) също е от естествена кожа. Поради това че повечето хора няма как да разпознаят свинската кожа от естествената телешка кожа, понякога по евтините обувки не означава по качествени...

Силното предимство на вътрешната подплата е отличната способност на кожата да диша и умело да абсорбира влагата. Естествената кожа е единственият материал за хастара, който може да абсорбира до три пъти собственото си тегло във вода. Истинската кожа е великолепна по отношение на дишането и абсорбирането на влага, дори ако трябва да сравняваме с модерният микрофибър ( с мини влакна и отворени пори) , както и високотехнологичният синтетичен материал в днешно време... пак истинската естествена кожа е най-добрият вариянт. На хората, които краката лесно се потят или пък се потят обилно, трябва да се погрижат за закупуването на обувки от естествена кожа, както отвъншната част, така и върешната част и стелката.

За хора с подобни проблеми като обилно изпотяване на краката по времето на носене на обувки, ще бъдат побликувани няколко съвета във вързка с това.

Да обобщим за обувки с хастар от естествена кожа. Те са напълно подходящи за носене боси през летният сезон. В допълнение към това, кожата има предиство, че е дишаща, щадяща кожата на краката ви, гъвкава е, устойчива на напукване, изключително здрава, издръжлива и запазва формата си. С малко повече подръжка и съвети от нас, вашите обувки ще продължат да бъдат, като нови, докато си закупите друг чифт обувки.

ИЗОЛИРАЩА ПОДПЛАТА ЗА ОБУВКИ – Зимен Топъл Хастар

Зимата е сезон, в който хората истински желаят да заддържат краката си топли, след като са заплатили опеделената сума пари за чифт зимни обувки. Добрата изолация, благодарение на зимния топъл хастар, силно противодейства на зимните условия и разсрешава този проблем в студените зимни дни. Изолиращата подплата или толият хастар използвана от Пещера Стил е изработена от естествена вълна или в комбинация от вълна и текстилни влакна. Този вид подплата е особенно лека, но същевременно топла. Изолиращият ефект на топлият хастар се постига чрез създаване на изолационен слой между въздуха и влакната. Благодарение на тези въздужни джобове, краката ви се поддържат топли и спира изпотявенето на краката. Този термо контрол и правилната качествена изработка , държи краката ви в добро здраве и са идеален спътник за студените зимни дни. Още едно от предимствата на съвременният топъл хастар на обувките е, че материалът може да бъде оптимално съчетан с нуждите на човека, който ги носи. Ето защо при всеки чифт обувки от естествена кожа закупели от Пещера Стил, получавате оптимална подплата, която превъзходно съответства на обувката по отношение на естетически, усещащи и износващи свойства.


 

ПУХКАВА ПОДПЛАТА – Хастар от естествена агнешка вълна

Българските маркови обувки на Пещера Стил използва само истинска ангнешка вълна за вътрешната подплата на зимните модели боти, кларкове и обувки. То тип хастар предоставя на своите клиенти невероятен топъл, уютен и луксозен начин за преминаване през стиденият зимен сезон.

Козината е естествено природно чудо за нашите крака, тя е напълно естествена и притежава великолепни свойства. Незнам, някой от вас забелязал ли е , че връпреки всички новости и високо-технологични материали (колкото и качествени да са те) в съвременното изработване на обувки, реално тези профисионалисти, които използват по време на експедиции във високите планини или полярните части на света, все още решават да носят облекло с добавка от естествни вълнени материали. За тях е изключително важно да бъдат обурудвани с надеждна екипировка с висока степен на термо изолация. Така че въпреки всички постижения във високо-технологичната изработка на материали, продуктите на майката природа все още се отличават като най-добрите.

Краката на носещите обувки са напълно затоплени благодарение на истинска агнешка вълна . Този естествен хастар е невероятно мек и се адаптира идеано към стъпалото на този, който реши да го носи.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

НАЙ-НОВИТЕ ПРОДУКТИ

НАЙ-ПРОДАВАНИ МОДЕЛИ